Hoe sparen voor de voedselbank leidt tot de kledingmarkt!

Lana uit groep 7 wil graag voor de voedselbank sparen met de hele school, omdat ze om zich heen zag dat steeds meer mensen in Ede hier gebruik van moeten maken. Hierdoor werd juf Christa op de gedachte gebracht ook wat kleding te sparen… Van het een kwam het ander en zo ontstond de kledingmarkt op het Startpunt!

Lana uit groep 7

Lana uit groep 7 heeft heel vroeger zelf ook gebruik mogen maken van de voedselbank. Ze weet als geen ander hoe blij ze toen waren met die spullen! Door de energie crisis ontstaat er bij steeds meer mensen een probleem en zijn steeds meer mensen afhankelijk van de voedselbank. Om deze mensen te helpen kwam Lana met het idee om samen te gaan sparen voor de voedselbank.

Lana met dozen vol voor voedselbank

Hoe ontstond het idee van de kledingmarkt?

Juf Christa had wat kleding over van haar eigen kinderen en bedacht dat ze daar op Het Startpunt wel iets mee kon. Toen haar vriendinnen hiervan hoorden gingen zij ook hun kasten uitzoeken en zo kwam het dat Christa met 3 auto’s vol met kleding op school kwam. Waar we eerst bedacht hadden om wat kleding weg te geven kwamen we nu op het idee om het voor iedereen betaalbaar te maken en daarmee gelijk te sparen voor de Voedselbank.

Zo gezegd zo gedaan…. We besloten om op vrijdag kledingmarkt te houden om zo nog wat extra geld in het laatje te brengen voor de voedselbank, waar we tegelijkertijd veel mensen de kans gaven om mooie kleding te kopen voor 50 cent of 1 euro. Soms gaven we ook wel wat weg als we wisten dat deze mensen het financieel wat lastiger hebben. Op deze manier vingen we 2 vliegen in 1 klap.

Het was al met al een hele gezellige middag waar we heel wat mensen blij hebben kunnen maken. En ook nog het goede doel hebben kunnen steunen. ‘Trots op het team van Het Startpunt, dat ze zomaar zelf zulke initiatieven nemen en uitvoeren. Daarom werken wij op het Startpunt. Niet alleen om les te geven, maar ook om verbinding te creëren met de mensen om ons heen’, alsdus Martine van Espelo directeur van het Startpunt.

Kledingmarkt voor voedselbank op het Startpunt

Op Het Startpunt organiseerde juf Christa een kledingbank om zoveel mogelijk mensen een kans op goede kleding te gunnen tegen een zeer lage prijs. Daarnaast ging de opbrengst naar de voedselbank waar we door leerling Lana voor aan het sparen zijn gegaan.

Nieuws