Ons onderwijs

Ons onderwijs

Ons onderwijs is niet alleen gericht op taal, lezen en rekenen. Ook onderwijs over gezonde voeding en beweging willen wij uw kind meegeven. Daarom hebben we drie dagen in de week gruiten- en waterdagen. Daarnaast kweken we in onze moestuin zelf groenten en fruit. Dat smaakt nog lekkerder dan uit de winkel!

Lees meer

Methodes

We gebruiken methodes die nieuw, aansprekend, uitdagend en eigentijds zijn. Voor rekenen, taal, lezen en spelling zijn dat methodes waar de leerkracht instructie geeft. Voor de wereldoriënterende vakken leert uw kind door te ontwerpen en te onderzoeken. Op deze manier leert uw kind vaardigheden die nodig zijn voor de tijd waarin we leven. Met chromebooks oefent uw kind extra op eigen niveau. De chromebooks worden ook gebruikt om mediawijzer te worden. Uw kind leert op een zo goed mogelijke manier om te gaan met wat het tegenkomt op internet.

Lees meer

Passend onderwijs

Op Het Startpunt komen we zoveel mogelijk tegemoet aan wat de leerlingen nodig hebben. Dit doen we in goed contact met ouders. Met u dus! …. Met uw persoonlijke blik en onze professionele kijk zorgen we er samen voor dat het onderwijs zoveel mogelijk passend is voor uw kind.

Lees meer

Schoolontwikkeling

We kijken ieder jaar goed naar ons onderwijs. Wat gaat goed en wat kan nog beter? Dat vragen we ook aan de leerlingen die in de leerlingenraad zitten. We volgen de ontwikkeling van alle leerlingen en passen ons aanbod aan waar dat nodig is. Dit doen we ook vanuit de ambitie om nog beter onderwijs te verzorgen dat aansluit bij uw kind!

Lees meer