Betrokken ouder zorgt voor dode hoekles met echte vrachtwagen!

Al tijden zien we dat kinderen bij de Albert Heijn moeten oversteken, maar dat er een vrachtwagen staat. Auto’s gaan er langs, kinderen fietsen er…dus hoe doe je dat nu veilig?!

Veiligheid in het echt oefenen

De moeder van Levano gaf bij de directie aan dat ze zich zorgen maakte om de veiligheid van de kinderen aan de kant van de Albert Heijn. Het zou goed zijn als kinderen zich beter realiseren wat een vrachtwagenchauffeur wel en niet ziet. Ook in het dagelijkse verkeer komen kinderen op de fiets vrachtwagens tegen en als je dan niet weet waar de dode hoeken zitten, dan is er een grote kans dat het een keer misgaat. En zo ontstond het idee om met een echte vrachtwagen langs te komen.

Vrachtwagenles dode hoeken Het Startpunt

Hoeveel kinderen passen er in een dode hoek?

Heel veel kinderen zijn zich totaal niet bewust van de gevaren bij zo’n vrachtwagen. De oma, moeder en tante van Levano vonden dit een uitgelezen kans om via hun bedrijf met een vrachtwagen te komen en ze te leren wat dode hoeken eigenlijk zijn.

De kinderen mochten allemaal 1 voor 1 in de vrachtwagen gaan zitten en in de spiegels kijken. Ondertussen mochten de kinderen zich rondom de vrachtwagen verplaatsen. En wat bleek…hele klassen kunnen uit het zicht zijn van de chauffeur, terwijl ze naast de vrachtwagen staan! Dat was voor sommige kinderen een hele eye opener…

Ze hebben de kinderen geleerd om goed in de spiegel te kijken van de chauffeur. Als hij je ziet dan zwaait hij naar je om aan te geven dat hij je gezien heeft. Als hij dat niet doet, dan moet je niet achter of naast een vrachtwagen gaan rijden.

Ook het oversteken kreeg een plaatsje in de les. Als je vanachter een vrachtwagen vandaan komt kan het andere verkeer jou niet zien. Dus ga niet vlak achter een vrachtwagen oversteken. En als het niet anders kan…kijk dan eerst goed om het hoekje voordat je gaat.

De kinderen hebben weer genoten en veel geleerd. En ze kregen na afloop nog een sleutelhanger mee naar huis. De verbinding tussen les en verkeer werd nu wel heel levensecht!

Betrokken ouder zorgt voor dode hoekles met echte vrachtwagen!

In het verkeer kom je overal vrachtwagens tegen… De kinderen zijn zich niet bewust van het gevaar van de dode hoek. Daarom gaven de oma, moeder en tante van Levano de kinderen van Het Startpunt een les over dode hoeken met een echt vrachtwagen!

Nieuws