Een romein op school?

Afgelopen week is er een romein op Het Startpunt geweest. De kinderen mochten ervaren hoe het is om met zo’n zware helm en zwaard te lopen. Dat was niet niks!!

Meester Menno over kleurrijk verbinden!

Natuurlijk zijn de methodes van tegenwoordig heel erg mooi, maar was is er nou mooier dan een romeins ‘soldaat’ die vertelt over zijn eigen leven? Zo kwam meester Menno de klas binnen….als een echte romein. De kinderen waren gelijk onder de indruk en de betrokkenheid was hoog! Dit heb je niet iedere dag!

Meester Menno als romein

Les over de romeinen

Ook de kinderen mochten even proberen hoe zwaar het is om met zo’n helm op te lopen. Het zwaard mochten ze even vasthouden, maar wel heel voorzichtig. Het zwaard is echt wel scherp! De kinderen leerden dat romeinen tientallen kilometers per dag aflegden. Dat valt nog niet mee met zo’n zwaar harnas! De meester vertelde hoe het leven van een romein er vroeger uitzag. Wat ze moesten doorstaan, maar ook wat voor macht ze soms hadden en wat ze ons gebracht hebben! Onze wegen en veel van onze achternamen zijn ook in die ontstaan…

Natuurlijk is het na deze les niet klaar. De spullen blijven staan en ze gaan nog een paar weken over de romeinen werken. Zo gaan ze een eigen schild maken, net zoals de romeinen hadden en dan ook in schildpadformatie over het plein marcheren. Zo leren de kinderen wat voor voordelen zo’n schildpadformatie had en waarom een officier vanaf de romeinse tijd niet meer vooraan liep!

Een kleurrijke les, waarin kinderen zich even in de romeinse tijd wanen!

Romein in de klas!

De kinderen mochten zelf een romeinse helm opzetten en het zwaard vasthouden. En dat viel wel even tegen….zo zwaar!!

Nieuws